Leuke dingen doen

Steeds doorgaan met de mensen die je gegeven zijn

Mark: “Als je een persoon zou moeten noemen die voor jou als groot voorbeeld dient voor wat je nu doet, wie zou dat dan zijn

Eddy: “ Er zijn een paar mensen die ik buitengewoon bewonder. Covey heeft heel erg mijn gedachtegoed beïnvloed, maar heb hem weinig gezien. Degene die voor mij het meest heeft geraakt is Nelson Mandela. De verzoening die hij kon brengen en belichamen. Dat heb je te doen als je met mensen samenwerkt. Steeds weer doorgaan met de mensen die je gegeven zijn . Ik vind Nelson Mandela buitengewoon indrukwekkend daarin.”

Gewoon leuke dingen doen

Mark: “Stel dat ik jou over 10 jaar tegenkom en je bent enthousiast en blij, hoe ziet de maatschappij er dan uit en wat doe je dan of heb je gedaan wat je nu niet doet.”

Eddy: “Over 10 jaar wil ik gewoon leuke dingen doen. Dat is voor mij Executive coaching. Sparren met de leiders van bedrijven. Leiders twijfelen meestal wel maar kunnen dat aan collega bestuurders vaak niet laten zien. In de top moet je weten welke kant het opgaat. Jij maakt de keuzes en daar is geen ruimte voor de twijfel. Die is er natuurlijk wel. Dat wil ik graag doen. Met een aantal mensen top bestuurders, CEO’s, begeleiden hierin. Deze mensen helpen om te bepalen wat nodig is om toch keuzes te maken. Dat wil ik over 10 jaar doen.”

Een hofnar

Mark: “Hoe ziet een karikatuur van jou eruit?

Eddy: ”Een van mijn helden is Manfred Kets de Vries. Hij heeft het over de hofnar. In iedere organisatie moet er een hofnar kunnen zijn. Iemand die de risico’s op een gekke manier ter sprake kan brengen. Ik houd er wel van om de dingen een beetje bizar voor te stellen. Om dingen te relativeren. Om te kijken of er risico’s zijn en deze te benoemen. Als er een karikatuur zou zijn dan zou dat een Hofnar zijn. “

Met hartelijke dank aan Eddy Hoogendijk eindigt het interview.

Met hartelijke dank aan Eddy eindigt het interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *