MythTV

2000px-MythTV_logo.svgWat een prachtig programma. Helaas zitten er een paar nadelen aan die ervoor hebben gezorgd dat ik toch ben overgestapt naar een ander programma.

1. MythTV neemt alles op. Ook als je gewoon TV kijkt, neemt deze op (kan ook een voordeel zijn). Dit zorgt voor veel schrijfacties op de harde schijven waardoor ze sneller slijten en zorgt voor enige wachttijd bij het ‘zappen’.

2. MythTV ondersteunt geen softcam. Dit betekent dat als je dit programma wilt gebruiken met een softcam, dat je gebruik moet maken van SASC-NG. Dit werkte prima op mijn Mythbuntu 10.04 installatie, echter met upgraden leverde dit alleen maar problemen op. Na ongeveer 8 herinstallaties van verschillende Ubuntu versies en het patchen van de SASC source en de linux kernel. Bleek dit een te grote uitdaging voor mij.

3. Ik gebruikte MythtTV eigenlijk alleen voor de PVR functies. MythTV kan veel meer, maar dit is m.i. vrij ingewikkeld te configureren. Je kunt er bijna een studie aan wijden.

4. Om de een of andere reden werkte de dvbloopback module niet met mijn twee tuners. Met de Anysee E30TC heeft hij het altijd gedaan. Ook dit werkte volgens mij ook weer goed, maar de TT-Budget 1501 zou ook moeten werken, maar deed dit niet. Vreemd, maar goed, alleen nog maar een reden voor een leek als ik om over te stappen op een ander programma.

Er zijn vast meer nadelen, maar hier laat ik het nu even bij. Voordelen zijn er ook ten over.

1. Een mooie functionaliteit van Mythtv is het markeren van reclames en de mogelijkheid om deze automatisch te laten overslaan bij het afspelen. Helaas heeft dit bij mij slechts één keer gewerkt. Daarna niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *