Als het mooiste achter je ligt, dan heb je het beste al gehad

De liefste fase gaat nog komen

Mark: “Op welke leeftijd of periode kijk je het liefste terug?”

Hugo: ”Ik ben beroepsmilitair geweest, oorlogsveteraan en luchtvaart inspecteur. Toen ben ik bedrijven gaan opzetten, waaronder mijn eigen bedrijf. Ik ben van manager naar adviseur gegaan, daarna in de training en coaching gestapt. Nu zit ik vooral in de psychologie. Ik verander continu, want na enkele jaren heb ik het wel weer gezien. Eigenlijk heeft elke fase iets unieks in zich. Dus ik geniet van de unieke en verrijkende facetten van elke fase van mijn leven. Ik vind ook dat je op deze manier in het leven moet staan. Als mensen de vraag van ergens het liefst op terugkijken serieus zouden beantwoorden, dan zeg je dus dat je het beste al achter je hebt. Ik sta niet op die manier in het leven. Het meest eerlijke antwoord is dat de liefste fase nog komen gaat.”

Mark: “Oké, is dit dan het goede antwoord?”

Hugo: “Dat weet ik niet. Mensen mogen best zeggen: “nou dat was voor mij het mooiste moment.” Ik denk dat velen dan blijven hangen in cliché antwoorden. Bijvoorbeeld dat ze kinderen kregen of zo. Maar dat heeft weinig met levensfilosofie te maken. Ik wil deze vraag dus niet op die manier beantwoorden.”

Help! Dat was een veel te kort antwoord. Laten we hopen dat het vervolg van het interview beter gaat. Snel door naar de volgende vraag.

Wordt vervolgd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *