Interview Hugo Meijers

Video's

Berichten

 • We lullen veranderen helemaal kapot.

  We lullen veranderen helemaal kapot.

  Veranderen heeft te maken hoe mensen tegenover elkaar staan. Het jammerlijke is dat we zoveel woorden aan veranderen wijden. We lullen het helemaal kapot. Soms moet je gewoon iets anders doen. Excellerende teams houden elkaar ongezouten de spiegel voor en zetten aan tot anders handelen.Lees meer »
 • Over feiten valt niet te oordelen

  Over feiten valt niet te oordelen

  Feitelijks situaties zijn gewoon. Laat het oordeel dus varen. En stel de vraag of een situatie zo moet blijven. Als je antwoord nee is, dan aan de slag. Ga handelen.Lees meer »
 • Ben ik nu die ridder of degene die de gatling gun heeft?

  Ben ik nu die ridder of degene die de gatling gun heeft?

  Ik heb twee alter ego's. De eerste heb je gezien in mijn boek. Dat is de hommel, waarmee ik veel gemeen heb. De tweede alter ego die ik heb is de egel Joe Koel. De hommel wandelt door veranderland en laat zien wat voor chaos het is. Maar Joe is en Joe verandert niet. Joe is gewoon relaxed en accepteert dat wat op zijn pad komt.Lees meer »
 • Niemand heeft bewuste controle over onbewust gedrag.

  Niemand heeft bewuste controle over onbewust gedrag.

  Niemand is zich bewust van onbewust gedrag. Daar doe ik dus niets mee. Ik ben me wel bewust dat ik qua inhoud al vaak in een ander universum zit en ongeduldig ben. Ik moet mezelf daarom altijd behoorlijk tot de orde roepen.Lees meer »
 • De volgende stap is dat je wederzijds afhankelijk bent

  De volgende stap is dat je wederzijds afhankelijk bent

  We zijn onderweg naar volwassen wederzijdse afhankelijkheid. Dat is gelijkwaardig anderen aanvullen zonder wilsoplegging en machtsmisbruik. Dit valt en staat bij het stellen van de juiste vragen aan elkaar.Lees meer »
 • Waar het om gaat is kennis toepassen.

  Waar het om gaat is kennis toepassen.

  We worden minder belast met allerlei zaken die tijd vreten, de intelligentie neemt toe en op het internet is onbeperkt kennis voorhanden. Dat bij elkaar maakt dat zelfverrijking en jezelf ontwikkelen in belang toenemen.Lees meer »
 • Hoe krijg ik mijn zienswijze aan het verstand van anderen gepeuterd

  Hoe krijg ik mijn zienswijze aan het verstand van anderen gepeuterd

  Ik gun iedereen een kijkje in mijn zienswijze op een andere wereld. Mijn zienswijze is in mijn optiek heel simpel, maar vertellen werkt niet als je iets aan den lijve moet ervaren. Het is voortdurend zoeken naar ‘hoe krijg je het aan het verstand van anderen gepeuterd.’.Lees meer »
 • Wil je samenwerken dan moet de relatie gelijkwaardig zijn.

  Wil je samenwerken dan moet de relatie gelijkwaardig zijn.

  In het machine denken is samenwerken elkaar goed aanvoelen. Duidelijke communicatie en hoffelijke openheid om als gelijkwaardige een gemeenschappelijk doel te realiseren. Aan de creatieve kant wordt samenwerken teveel doodgepraat. Ga dan eens met je kont in het gras in de zon zitten met een kopje koffie erbij.Lees meer »
 • Iedereen is manager van eigen gedrag.

  Iedereen is manager van eigen gedrag.

  Ik ben van ‘iedereen manager’! Een manager is iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen gedrag. Wie stuurt er dan? Dat is dus iedereen. Iedereen beoordeelt elkaar. En de coördinatie en informatie als olie in deze machine gaat op roulatiebasis.Lees meer »
 • Pak een sprekend voorbeeld en verbeeld gewenst gedrag

  Pak een sprekend voorbeeld en verbeeld gewenst gedrag

  Een organisatie is net als een gezin. In gedrag is iedereen in een groep onderdeel van het probleem en van de oplossing. Wil je iets veranderen, pak dan een praktisch voorbeeld zodat je met alle zintuigen kunt voelen en inzien welk gedrag te vervangen met ander gedrag.Lees meer »

Afspeellijst