Android met kapot scherm

Heb je een telefoon of tablet met Android met kapot scherm, reageert je scherm niet meer, maar heb je nog wel beeld op je telefoon of tablet? Koop voor een paar euro een OTG kabel en sluit een muis aan. Dan kun je deze gewoon weer bedienen!

Het gebeurt vast wel meer mensen. Je kinderen spelen met je telefoon of tablet en plots heb je een Android met kapot scherm. Een scherm vervangen is een optie, maar dit kost tijd en geld en soms kan het zelfs zinvol zijn om gewoon maar een nieuwe te kopen. Maar wat doe je dan met die oude tablet of telefoon? Als er nog gegevens op staan wil je deze er natuurlijk graag afhalen. Dan is de vraag hoe je op de meest eenvoudige manier je telefoon of tablet kunt bedienen zonder scherm.

De meest voor de hand liggende manier zou je denken is om contact te maken met je telefoon of tablet vanaf bijvoorbeeld je PC via usb, wifi of bluetooth. Dit lijkt in eerste instantie heel eenvoudig, maar blijkt in de praktijk toch niet zo eenvoudig als je scherm het niet meer doet. Dit is omdat je hiervoor vrijwel altijd op enig moment op je tablet of telefoon toestemming zult moeten verlenen om connectie te maken. Als je dit nooit eerder gedaan hebt, dan valt deze optie dus af. Dit moet dus anders.

Nu blijkt de oplossing verrassend simpel. De snelste en meest effectieve oplossing (zonder je scherm te hoeven vervangen) is om een OTG kabel te kopen. Een WAT zeg je? Een OTG kabel … OTG betekent On-The-Go en stelt je in staat om telefoon of tablet als USB host te gebruiken. Als WAT zeg je? Als USB host. Oftewel via de Micro USB poort van je toestel sluit je USB apparaten aan op dezelfde manier als op een laptop of PC. Je toestel herkent dan aangesloten apparaten zoals een Muis. Op deze manier kun je dan je telefoon of tablet ‘gewoon’ weer bedienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *